Vigo, Spain

The Vialia Vigo Center

The Vigo-Urzaiz AVE Railway Station project seeks to modernize the cities urban structure with a design that will harmoniously blend its railway and shopping center in the vicinity

The  interior is conceived as a continuous space in which the building's uses will blend seamlessly together. The two shopping levels are laid out along a linear gallery connected by three communication hubs, two at the east (open plaza) and west (railway plaza), and a spacious atrium at the center. The latter will connect the shopping mall to the train boarding area, a functional space that will house ticketing, passenger information, self-luggage lockers, cafeteria, VIP room, etc. leading up to the train platform. Accessible from the Rua Norte and offering views of the estuary, the roof is designed as a large landscaped public square, housing restaurants, entertainment venues and shows, as well as large skylights to provide natural lighting for the building.

The interior space has been conceived as a unit in which railway and commercial activities will coexist

Use of cookies

We use our own and third party cookies to improve your accessibility and to customise and analyse your browsing. By continuing to browse the site, we consider that you are agreeing to their installation. You can change the configurations or find more information in our Cookies Policy.