Madrid, Spain

Ryder Cup

The design of the golf course calls for a club house located in an elevated area with great views

Its design also determines the main elements of the project from an architectural point of view. These include the path from the golf course access point to the building, the building as observation deck and as a focus of attention and the insertion of an artificial object in an exceptional natural landscape. The building is formed by three large slabs that rest on, or embedded into, the hill. These define two levels: the upper one, with spaces for social functions, and the lower one, linked to the course. Spaces related to the practice of the sport are located here. The technical areas are below ground level. The large cantilevers suggest that the field continues under the building, which reinforces the impression that it is an object merely laid down on the ground. Moreover, they provide large terraces from which the game or the landscape can be observed, and which can be used for some events specific to the Ryder Cup.

The large cantilevers suggest that the field continues under the building, which reinforces the impression that it is an object merely laid down on the ground

Use of cookies

We use our own and third party cookies to improve your accessibility and to customise and analyse your browsing. By continuing to browse the site, we consider that you are agreeing to their installation. You can change the configurations or find more information in our Cookies Policy.