Gonesse, France

JJA Headquarters

Its design, based on the “campus” concept, aims to create quality work environments that promote collaboration and prioritize living conditions and user comfort.

The plan for this headquarters located in Gonesse, north of Paris, is inspired by ethics, efficiency and innovation: three values that represent the company. Its design, based on the “campus” concept, aims to create quality work environments that promote collaboration and prioritize living conditions and user comfort. Two large volumes house offices and showrooms distributed around a garden and two pedestrian walkways:  one for clients on the ground floor, the other for employees on the first floor. The main building truly stands out thanks to its imposing two-story glass facade with white concrete slats, crowned by a monumental canopy that gives the entrance the gravitas these headquarters deserve. It is designed around a central garden covered by an ETFE structure, which constitutes the site’s green lung and is visible from all interior areas.

A green roof made up of sloping triangular panels covers the rest of the building, thus minimizing the development’s visual impact and ensuring continuity with the surrounding landscape.

Use of cookies

We use our own and third party cookies to improve your accessibility and to customise and analyse your browsing. By continuing to browse the site, we consider that you are agreeing to their installation. You can change the configurations or find more information in our Cookies Policy.