Vélizy-Villacoublay, France

Extension of Vélizy 2

The Vélizy 2 commercial center welcomes a new entertainment and leisure area, a lateral extension to the northeast of the existing building

It is designed to be an iconic element both for its size and its innovative architecture. This volume will integrate a complex of cinemas and create an inviting atmosphere for restaurants, becoming a new door to Vélizy 2.
Green walls and gardens are chosen for the renovation of the exterior of the commercial center. This natural leitmotiv enhances the integration of the new monumental building, which has organic forms, with the rectilinear forms of the existing buildings. At the same time, it improves the quality of the complex and the experience of the user.

 

Renderings: L35, Kréaction

The proposed architectural design plays with the contrast between geometric and rigorous volumes and the encompassing vegetation of the parking silo façades and the exteriors.

Photographs: Vincent Baillais

Use of cookies

We use our own and third party cookies to improve your accessibility and to customise and analyse your browsing. By continuing to browse the site, we consider that you are agreeing to their installation. You can change the configurations or find more information in our Cookies Policy.