Almería, Spain

Cajamar headquarters

Why do not work in an oasis?

This proposal for the future corporate headquarters of Cajamar, in an area near the Tabernas desert, answers design requirements for large green spaces and is inspired in the oasis as a design driver for the whole project.The reproduction of a natural ecosystem establishes a sort of symbiosis between architecture and nature: the buildings protect the oasis from desiccation, while the oasis provides its florid exuberance as a background for human activity. The layout organizes the program in a series of polyhedral volumes with inner glass facades that open onto a green core.

The outer facades are conceived with a layered solution that responds to orientation while lending the structure a unitary appearance. Interior spaces are planned in a flexible way that allows both for partitioned offices or open workspaces.

Use of cookies

We use our own and third party cookies to improve your accessibility and to customise and analyse your browsing. By continuing to browse the site, we consider that you are agreeing to their installation. You can change the configurations or find more information in our Cookies Policy.